BARTIN / MERKEZ - Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Kuralları

OKUL KURALLARIMIZ

Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması, velilerin de bu

kuralların uygulanmasına destek olmaları beklenmektedir.

GENEL KURALLAR

1.     Okula zamanındagelinir.

2.     Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültüyapılmaz.

3.     Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açıkbırakılmaz.

4.     Teneffüslerde okul bahçesinin dışınaçıkılmaz.

5.     Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkatealınır.

6.     Okul çevresi temiz tutulur, doğakorunur.

7.     Derslikler ile Okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortakkullanım

alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.

8.     Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerineve

öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

9.     Öğrenciler Okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak,bu

etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

10.Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerdedüzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemekzorundadır.

11.Öğrenciler Okula ait malzeme ve diğer Okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekleyükümlüdürler.

12.Öğrenciler kütüphanede, çoklu ortam odasında, laboratuarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda ve atölyelerde vb.kendi

dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerinözel kurallarınauyarlar.

13.Öğrenciler kantinde sıraya girerler, kantin kurallarına ve görgükurallarına uyarlar.

14.Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.

15.Öğrenciler kendi kullandıkları araçla Okulagelemezler.

16.Öğrenciler Okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

17.Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.

18.Öğrenciler Okul içinde cep telefonukullanamazlar.

19.Öğrenciler ders araç ve gereçlerinin dışında Okula özel eşyalarını getiremezler.

20.Öğrenci ders günü sonunda sınıfta kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan Okul yönetimi sorumludeğildir.

21.Okul içerisinde sakız çiğnenmez, kabuklu kuru yemiş yenmez.

22.BayrakTörenleri:

23.a)     Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü Bayrak Töreni ile biter. Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerindede Bayrak Töreniyapılır.

24.b) Törenler okul bahçesinde yapılır.

25.c) Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

Yayın: 22.11.2021 - Güncelleme: 22.11.2021 14:48 - Görüntülenme: 167

Etiketler :